Toneelvereniging In de Kèkert - De vereniging
2021/2022 De kat op het spek

Korte inhoud

1979, een mooie frisse lentedag. Rob en Jettie de Jong zijn al enkele jaren gelukkig getrouwd. Rob is een blije sloddervos, altijd opgewekt, maar zonder Jettie loopt hij steeds in zeven sloten tegelijk. Sinds kort stort hij zich in zijn zoveelste hobby, de Italiaanse taal. Hij heeft zelfs een penvriend in Italië.
En die komt een weekje logeren. Eigenlijk durft Jettie Rob niet met Mario alleen te laten. Maar ze waagt het erop en gaat tijdens het bezoek met haar moeder op visite bij oma.
Penvriend Mario blijkt de beeldschone penvriendin Maria te zijn. Moeder en Jettie krijgen autopech en keren huiswaarts, precies op een ongelukkig moment.
En dat is nog maar het begin van de trubbels in huize de Jong. We krijgen ook nog te maken met verwikkelingen rond een bazige huiseigenares, een louche taxichauffeur, een maffiabaas, een broeder van het volle licht en een praatgrage vrouwelijke loodgieter.
Ga maar eens lekker op het puntje van uw stoel zitten om te genieten van een wervelende klucht vol vaart en onverwachte wendingen.

Informatie

Data17, 18, 20, 22 en 23 april 2023
RegisseurAdrie van de Wouw
SchrijverJohn Dole
GenreBlijspel

Rolverdeling

NaamRol
Lars TrommelenRob de Jong
Rachel RijnenJettie, zijn vrouw
Minke VerhoevenMario/a, zijn pen vriend
Astrid van EgmondMevrouw Overbommel, de huiseigenaar
Ans VerhoevenJetties moeder
Ad HesselmansTaxichauffeur, kruimeldief
Wim van den BiggelaarJacob Wijwater, broeder van het Volle Licht
Astrid LathouwersMevrouw Bus, loodgieter
Paul HesselmansArthuro Cellini, maffiosi