Toneelvereniging In de Kèkert - De vereniging
MEEPESAANT IN HERCULES IN DIESSEN

Uitvoering MEEPESAANT in partycentrum HERCULES te DIESSEN

Ik herinner me nog goed de voorstellingen die wij in Diessen gingen bekijken van de plaatselijke toneelvereniging aldaar. Dat moet toch in de jaren tachtig of negentig van de vorige eeuw geweest zijn. Ook heb ik er wel een enkel optreden gezien van een bandje of een zeskernencup meegemaakt. Maar verder vinden wij als toneelvereniging “In de Kèkert” uit Esbeek, dat er maar weinig gebruik gemaakt wordt van het podium van Hercules. Dat vinden we heel jammer, want een mooie uitvoering, of het nu muziek, dans, toneel of een andere vorm van vermaak is, het doorbreekt altijd weer ons vaste ritme van de dagen, weken en maanden.

Er een keertje erop uit trekken is leuk. Je ontmoet weer eens wat mensen, je maakt hier en daar een praatje en als er wat aanleiding is om van huis te gaan, dan wordt het vaak gezellig.

Voor onze toneelvereniging aanleiding om weer eens buitenshuis te gaan. We hebben al op veel plaatsen gespeeld: Elckerlyc, Hilvaria Studio’s, Baanlozencentrum te Tilburg, de gevangenis De Koepel in Breda, Theater De Schalm in Veldhoven en ontelbare keren in café Schuttershof te Esbeek en dan nu in: HERCULES te DIESSEN.

Wij gaan voor alle Diessenaren en alle andere belangstellenden een reprise geven van ons vorig jaar opgevoerde “Meepesaant”. Het is een kluchtig stuk van de hand van Mark Marie Huibregts en Marcel Musters.

Sjan en Riet ondersteunen elkaar bij het verwerken van het “plotseling door een ongeval” overlijden van zus Gerda. Tijdens het jokeren komen herinneringen boven. Op zeer amusante wijze wordt kennis gemaakt met deze markante vrouwen. We beleven het wel en wee van twee karakteristieke Tilburgse zussen, bezig met de voorbereiding van het afscheid van hun “Ger”. Fatima van de uitvaartonderneming heeft een “toe doe” lijstje opgegeven, wat ze nog moeten regelen voor het “vaarwel” in het crematorium.

Het belooft een feest van herkenning te worden en we hebben veel zin om op het mooie podium van partycentrum Hercules te spelen.

We spelen het stuk op 24 en 25 november. De aanvang is 20:00 uur en de kaartjes kosten € 12,50 inclusief consumptie.

Kaartjes kunt u bestellen via onze website. Klik op de volgende link en je kunt je stoeltje al reserveren:

https://indekekert.nl/kaartje-kopen/